Erik Anaç Özellikleri

MYROBOLAN ANAÇLARI

- Myrobolan B, Myrobolan GF 31 anaçlarının büyük hacimli taç oluşturmasından dolayı son yıllarda daha zayıf gelişen Myrobolan 29-C anaçları önem kazanmıştır.
- Can grubu (P. Cerasifera) eriklerle aynı türe girer ve ağır topraklarda dahil olmak üzere farklı topraklarda kullanılabilen eriklerde en yaygın kullanılan anaçlardır.
- Myrobolan 29-C anacı yarı bodur özelliğinde olup Mrobolon çöğür anacının % 70-80’i kadar büyüklüğünde ağaçlar oluşturur.
- Kök ur nematoduna dayanıklı, bakteriyel kansere ve meşe kök mantarına hassastır.
- Orta derinlikte kök sistemi geliştirir.
- Myrobolan 29 C klon anacı üzerinde sıra üzeri 3- 3,5m, sıralar arası 4,5-5m aralık ve mesafe uygulanabilir.

ROOTPAC – 20

GF 677’den yaklaşık %40 – 50 oranında daha az sürgün yapar. Şeftali , nektarin , Japon eriklerine ve badem’e iyi uyum sağlar. Ağır ve taban suyu yüksek topraklara dayanıklıdır. kloroza ve tuzluluğa orta derecede dayanıklıdır , kök ur nematodlarına ise dayanıklıdır. Sık dikime ve mekanizasyona uygun bir anaçtır.

ROOTPAC – R

Şeftali , nektarin , kayısı ve badem çeşitleriyle uyumlu yeni nesil bir anaçtir. İri meyve oluşturur. Orta derecede dallanma sağlamaktadır. Ağır topraklarda ve asfiksi koşullarına iyi uyum sağlar. Kök ur nematodlarına dayanıklıdır. Diğer anaçlara göre 2 ila 5 gün arasında erkencilik sağlar üretimde artıları fazla olan bir anaçtır.